10 χαρακτήρες Γυμναστηρίου!

Όλοι έχουμε επισκεφθεί τουλάχιστον μία φορά το γυμναστήριο. Είτε για τακτά χρονικά διαστήματα είτε από περιέργεια με εφήμερες επισκέψεις μηνιαίων συνδρομών. Αν στη σπάνια περίπτωση που δεν το πράξατε, σίγουρα κάποιοι από τους φίλους σας έχουν μιλήσει για την εμπειρία της ''κοινωνικοποίησης'' σε αυτά τα κέντρα οικοδόμησης σώματος.
Οι χαρακτήρες που μπορείς να συναντήσεις σ' ενα γυμναστήριο είναι οι εξής:
1. Τhe Boss: Κατασταλαγμένος σωματώδης άντρας γύρω στα 40 που είναι σε σκέψεις να παραιτήσει το γυμναστήριο γιατί έκαμε και δοκίμασε τα πάντα, από yoga μέχρι body building. Κύριο χαρακτηριστικό του; Η οργάνωση.Έχει επινοήσει για κάθε άσκηση, κάθε μηχάνημα ένα δικό του σλόγκαν το οποίο σιγοπροφέρει εναλλακτικά όπως Pa-Boss ή Go Go Cocos ή Πα-Βλο (όλα προιόν λογοπαίγνιου, με το τελευταίο να αποτελεί προιόν αυτοσαρκασμού - στρατιωτικό μειωτικό, που σημαίνει Βοηθητικός λοιπός οπλίτης)
2. Ο Κοινωνικός: O αργόσχολος άνθρωπος που το γυμναστήριο για εκείνο αποτελεί μια γλυκιά ρουτίνα, ενίοτε ενοχλητικός, τη 1η φορά σου έκανε καλή εντύπωση ώντας ακομπλεξάριστος και άνετος, ανοίγει διάλογο ακόμα και για θέματα ισχνού ενδιαφέροντος και σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις κάτι εννοείται θα σε ενημερώσει ποικιλοτρόπως. Κρατά αρχεία για τους πάντες, ξέρει τις ώρες, το πρόγραμμα , το λίπος, το βάρος, τις ασκήσεις που κάμνει ο καθένας και βεβαίως ΟΛΑ τα προσωπικά τους τα οποία ανανεώνει μηνιαία με αδιάκριτες ερωτήσεις στο 1ο πληθυντικό του τύπου ''Ίννα μπο ρε Γιαννή; Με ποιά ΜΙΛΟΥΜΕ πάλε στο τηλέφωνο με τόση μυστικοπάθεια;''
3. Ο Δάσκαλος: Ο άνθρωπος ο οποίος έχει εντρυφήσει στην ενασχόληση που ονομάζεται γυμναστήριο, γνωρίζει τις σωματολογικές ανάγκες των πάντων και γι’ αυτό θεωρεί καθήκον του να σε βοηθήσει στις ασκήσεις που κάνεις για να σε εντάξει σε νέες μεθοδολογίες δικές του. Οι φράσεις που εκστομίζει με συχνότητα 99% είναι ‘’Σηκώστου θκυο λεπτά τζαι πρόσεξε με…Έλα να σου δείξω πόσον απλόν είναι (κάμνει στα πεταχτά) Είδες ήντα ωραία;’’
4. O Διεκπεραιωτικός: Επισκέπτεται το γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα. Περίεργη μούρη, συνήθως ασχολείται και με έναν έταιρο σπορ για χρόνια. Αμίλητος, συγκεντρωμένος, ανέκφραστος, μουντρούχος, εκτελεί ψυχρά το πρόγραμμα του και κατά λέξη και χωρίς να επαναπαύεται στα ενδιάμεσα σου δίνει την εντύπωση ότι γεννήθηκε για να μένει απαρατήρητος. Απαγορεύει στον εαυτό του να φορεί φανελάκια που αναγράφουν κάτι πάνω, για να τονίσει την ουδετερότητα του και ότι δεν αντιπροσωπεύει απολύτως τίποτα εκτός από την ύπαρξη του στο κτίριο.
5. Η Κολάν: Γυναίκα μεταξύ 20-30 με πλούσια οπίσθια. Φορεί μαύρο κολάν και αθλητικά με ανύπαρκτη σόλα, συνήθως πορτοκαλί Nike, το παίζει ντροπαλή και δεν θα τη δεις ποτέ ιδρωμένη. Τα μαλλιά της αφήνουν υπόνοια ότι ‘’ελούθηκε’’ τη λάκα και το conditioner μαλλιών.
6. Ο Σύγχρονος: Ο άντρας περιορισμένων σωματικών προσόντων που πάει γυμναστήριο από το γυμνάσιο αλλά παραμένει κατηγορίας φτερού. Μπαίνει σε προγράμματα body combat, body pump, Zumba και ότι άλλο το κάμνει να νιώθει ότι ‘’δεν παν τα ρυάλλια του τζερεμέ’’ Δοκίμασε σχετικά νωρίς γαλατάκι, μπάρες, φρουτοποτά πρωτεΐνης αλλά λόγω μηδενικού αποτελέσματος απογοητεύτηκε και τα ‘’κράζει’’ διαχρονικά με την πρόφαση ότι του δημιουργήσαν πρόβλημα υγείας.
7. Η Κουρασμένη: Γυναίκα άνω των 30, με τεράστια αυτοεκτίμηση. Φορεί ροζ φόρμα Nike και ότι πιο νέο έχει λανσάρει η συγκεκριμένη εταιρία σε αθλητικά παπούτσια. Έχει πλούσιο στήθος, ξέρει ότι της πάει ο ιδρώτας, γι αυτό μια  θέση δίπλα της στο διάδρομο αποτελεί προνόμιο για 1000 διαφορετικούς λόγους. Οι υπόλοιπες γυναίκες την έχουν για πρότυπο αν και δεν θα της μιλήσουν ποτέ για να μην αυξήσουν κι άλλο τις ήδη ανεβασμένες μετοχές της. Αποτελεί μόνιμο θαμώνα γιατί το γυμναστήριο είναι ένας τρόπος να ξεσκάσει από τη βαρετή και ανυπόφορη δουλειά της.
8. Ο Ντόπερ-μαν: Έχει πιει ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ σε ψυγεία γυμναστηρίων και κυκλοφορεί σε X-Stores. Από καθαρή πρωτείνη, κρεατίνη μέχρι παράνομα διαλυτά χαπάκια τεστοστερόνης. Συνοψίζοντας, έχει πιει όλο το Βόσπορο. Το σώμα του θυμίζει εργαζόμενο του Τσέρνομπιλ ή στρατιώτη από τον πόλεμο στο Βιετνάμ!
9. Ο Διατροφολόγος: Άντρας μεταξύ 20-25. Επισκέπτεται 3 φορές τη βδομάδα το γυμναστήριο και ξέρει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα θρεπτικά συστατικά της κάθε τροφής που θα τον σπρώξουν στη δημιουργία του συμμετρικού και ταυτόχρονα μυώδες κορμιού που επιθυμεί. Όταν διαπιστώσει ότι δεν σου καίγεται καρφί για να συνδυάσεις και συ γυμναστική και διατροφή τον ξενερώνεις πιο πολύ και από διαφήμιση γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών που δεν θα την αναφέρω γιατί δεν έχω μπάτζετ διαθέσιμο για πρόστιμα.
10. Ο Ακουστικός: Άντρας που φορεί ακουστικά. Επισκέπτεται 2 φορές τη βδομάδα το γυμναστήριο, είναι φυγόπονος, αδέξιος και λουφάρει από τον ίδιο του τον εαυτό. Εννοείται ότι τραγουδά στα ψιθυριστά όταν γυμνάζεται και όταν δεν το βλέπει κανένας μπορεί να χτυπήσει ρεφρέν ολόκληρο. 
 
Υ.Γ.  Οι χαρακτήρες είναι εντελώς τυχαίοι και ουδεμία σχέση έχουν με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις.