Προτάσεις για Α.Μπακ και 10αρι (ΑΠΟΕΛ)

Και το μεταγγραφικό σαφάρι συνεχίζεται για την ομάδα των γαλαζοκιτρίνων...Όλο το τμήμα διαχείρησης του ρόστερ με επικεφαλής τον Γκουστάβο Μαντούκα έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να βρει λύσεις σε 5 τουλάχιστον θέσεις. Ο Πρόδρομος Πετρίδης βγάζει ένα dna νικητή και δεν συμβιβάζεται με τα λίγα γι'αυτό ψάχνει για μεταγγραφικές βόμβες όπως ο τερματοφύλακας Ρουμπίνιο που θα προσδώσει μεγαλύτερη ποιότητα στον αγωνιστικό κορμό του 2015/16. Πυρετώδεις διεργασίες με τους Βάντερ και Τσόκο να αποτελούν τα πρώτα ''μεταγγραφικά καρβέλια'' της διοίκησης για το φετινό ζεστό καλοκαίρι. Οι απώλειες Ρίισε και η ανυπαρξία 10αριού είναι για μένα τα σοβαρότερα θέματα που χρήζουν άμεσης επούλωσης. (Ο Ντε Βινσέντι είναι 8αρι!!) Γι αυτό θα πρωτείνω κάποιες λύσεις που θα είναι ''value'' αλλά και που θα ενισχύσουν στο μέγιστο εαν αποκτηθούν.

Αντρέ Αντρέ - Βιτόρια Γκιμαράες (10αρι)

Το 2007 τον είχαν αρπάξει τα λαγωνικά της Πόρτο από την άσημη Βαρζίμ. Παίχτης που με χρόνο συμμετοχής στα πόδια του δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε δικαιώσει. Καλούπι πρωτοφανές αφού ενώ είναι 1.74 έχει τρομερά σωματικά προσόντα σε δύναμη. Εδώ και 3 χρόνια στην Βιτόρια Γκιμαράες μετρά 81 συμμετοχές με τις 24 σε μια χρονιά να αποτελούν τις λιγότερες του! Τα εξαιρετικά του παιγνίδια έφεραν τη μία και μοναδική του κλήση στην Εθνική Πορτογαλίας, αφού με το που μόλις ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος το 2015 εκτίμησε την ηγετική του φυσιογνωμία και τον έριξε στη μάχη με το εθνόσημο.Με 13 γκολ φέτος η καριέρα του γνώρισε την ανωδική πορεία που επιζητούσε επιτέλους στα 25 του χρόνια και πιστεύω πως ο ΑΠΟΕΛ θα του ανοίξει το δρόμο για ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον. Όσο για τα λεφτά μην σας ανησυχεί, οι μικρομεσαίες Πορτογαλικές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβληματα και η Βιτόρια δεν αποτελεί εξαίρεση.

 

Κρίς Λόβε - Καιζερσλάουτερν (Αριστερό μπακ)

Ένα μπακ που στα 24 του εν έτει 2013 βρέθηκε να αναζητά ομάδα από την πόρτα εξόδου της Μπορούσια Ντορτμουντ, φιναλίστ τότε του Τσάμπιονς Λίγκ, γιατί δεν ήθελε να αποτελεί 3η επιλογή πίσω από τους Σμέλτζερ και Ντούρμ. Παρ' όλα αυτά η Μπορούσια τον πώλησε στην σήμερα υποβιβασμένη Καιζερσλάουτερν 500.000 ευρώ γιατί δεν ήθελε να τον χάσει αφιλοκερδώς! Μετρά 34 συμμετοχές φέτος και 76 σε 2 χρόνια, ενώ διακρίνεται για τη διεισδυτικότητα του μιας και είναι 1.73, κάτι που ψάχνει ο ΑΠΟΕΛ από την εποχή του Γουίλιαμ Μποαβεντούρα. Ταχύς για μπακ και το ύψος του δεν νομίζω να αποτελεί πρόβλημα. Όσο για τα λεφτά εννοείτε πως έπεσε κάτω από 350αρικο η αξία πώλησης του!