Ζούμε στη χώρα που...

 
Καλησπέρα σας, νομίζω πως ένας πρόλογος θα ήταν βαρετός, περιττός και αχρείαστος. Ειδού η λίστα με 12+1 μεγάλες αλήθειες για το Κυπριακό κράτος.
Ζούμε στη χώρα που:
1.     Ο κόσμος χωρίζεται σε Δεξιούς και Αριστερούς. Σε Μακαριακούς και Γρηβικούς. Σε επιρροής Ουάσιγκτον και επιρροής Κρεμλίνου.
2.     Αν δεν είσαι δεξιός ή αριστερός, ονομάζεσαι Απορρηπτικός.
3.     Ο ακομμάτιστος αντί να θεωρείται πρωτέρημα, προωθεί βάρβαρα σχέδια και είναι επικίνδυνος, με γελοίες δικαιολογίες του τύπου δείχνει αδυναμία προσαρμογής σε εξορθολογισμένες πολιτικά ομάδες. Κατά τ’ άλλα από δημοκρατία σκίζουμε. Δεν ακούμε ούτε λέξη για οριζόντια ψηφοφορία. Περνούμε το 3.6% ως εκλογικό μέτρο (‘’Μέτρο του Φαταούλα’’ όπως είπε πολύ εύστοχα και ο κύριος Περδίκης) εισδοχής στο κοινοβούλιο, κοινώς=Άμεση λογοκρισία της πολιτικής πολυφωνίας, δηλαδή ‘’ψηφίζουμε και περνούμε ότι θέλουμε’’, αδιαφορώντας στο να παράγουμε αξιόλογους και καταρτισμένους ηγέτες. Παράγωντας στην ουσία, μόνο πολιτικά ερίφια που ξέρουν να βελάζουν ότι τους ‘’πιππιλίσουν’’ κατά την κυπριακή.
4.     Οι πελατειακές σχέσεις που διατηρείς μ’ ένα κόμμα καθορίζουν την επαγγελματική σου ανέλιξη.
5.     Τα μεγαλοπιάσματα και η ξιπασμένη επιθυμία για ακατονόητες χλιδές μας κατέστησε ανεύθυνους και αρχοντοχωριάτες δανειολείπτες, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την οικονομία με τις αμέρημνες σπατάλες τους και την άφησαν ‘επι ξύλου κρεμμάμενη’  στα αναίσχηντα δόντια των κυβερνόντων, που το μυαλό τους είναι σε άστοχες ιδιωτικοποιήσεις και στην φορολογική αφαίμαξη των απένταρων αυτοαπασχολούμενων. Το πιο απογοητευτικό απ’ όλα είναι ότι άλλοι έκαναν τις καταχρήσεις κι άλλοι πλήρωσαν την νύφη. Η μεγαλύτερη πληγή ανοίχτηκε στη μεσαία σε εισαγωγικά τάξη. Ο λόγος; Γιατί εκεί συναντούμε τις πολυμελείς οικογένειες, από πενταμελείς μέχρι τη Χιονάτη με τους 7 Νάνους!
6.     Ένας από τους πιο ανεπτυγμένους διανοητικά και ενάρετους πνευματικά ανθρώπους, που τον ζήσαμε πολύ πρόσφατα στον 20ο αιώνα, ο Άγιος με συγγραφικό έργο εφάμιλο με του Ιωάννη του Χρυσοστόμου γίνεται αντικείμενο χλευασμού, ειρωνίας, αθειστικής προπαγάνδας υπό τον μανδύα του δήθεν απελευθερωμένου χιούμορ, ασέβειας που αγγίζει ευνόητα τα όρια της ιεροσυλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ναι, για τον Άγιο Παίσιο αναφέρομαι. Έχουμε κάπου χαθεί στον υπέρμετρο ζήλο μέρος επιλεκτικά μορφωμένων ή αμόρφωτων της κοινωνίας μας που ως γνήσιοι τρομολάγνοι εξισώνουν την ορθή χριστιανική διδασκαλία και πίστη με τον θρησκευτικό φανατισμό στη προσπάθεια τους να πείσουν τον κόσμο ότι ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε κατά χάριν Θεού, ο Χριστιανισμός είναι κοινωνικό προιόν-τίτλος διαχωρισμού ανθρωπίνων ομάδων και είμαστε κάτι περισσότερο από το τίποτα όπως έλεγε και ο Νίτσε στο Ζαρατούστρα. Ξέρεται ποιός ‘’αγαθός’’ άνθρωπος διάβαζε τον Ζαρατούστρα και αποτελούσε πηγή καθημερινής έμπνευσης του; O Αδόλφος Χίτλερ!
7.     Ο οπαδισμός ορίζεται με το μέτρο της βίας που ασκείς και με το πόση εκρηκτική ύλη κουβαλάς στα παντελόνια σου.
8.     Θέλουμε να κάνουμε σόου με μοντέλα, που να μην είναι διακοσμητικής φύσεως και άβουλα (χωρίς να το απαιτεί άμεσα το προφίλ της δουλειάς) ενώ οι περισσότερες δεν ξέρουν να απαντήσουν βάση λογικής σε μία απλή κοινωνικού τύπου ερώτηση και δεν ξέρουν ποιός είναι ο Διονύσιος Σολωμός. Όσο για τις λίγες που ξέρουν να εκφράζονται και είναι ειλικρινείς εκδιώχνονται κακήν κακώς από το σόου.
9.     Το σύστημα εκπαίδευσης μας είναι ξεκάθαρα βαθμοθηρικό, προωθεί την παπαγαλία και αδιαφορεί για τη καλλιέργεια κριτικής σκέψης. Και ενώ οι μαθητές μας δεν έχουν καν τις βάσεις να γράφουν σωστά ελληνικά, τους ‘’ταίζουμε’’ με κκεττάπες και στο τέλος της μέρας περιμένουμε να συντάξουν έκθεση ιδεών με το θέμα να απαιτεί κριτική σκέψη.
10.                      Κερδίσαμε την ανεξαρτησία μας από ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα. Και το ευχαριστώ μας; Δίνουμε στο αεροδρόμιο μας το όνομα ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού για καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες, την ίδια ώρα που άλλες χώρες δίνουν ονόματα όπως ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’ και ‘’Σαρλ Ντε Γκολ’’.
11.                      Το πακέτο ικανοτήτων για ένα δημοσιογράφο που εργάζεται στη τηλεόραση είναι ότι-δήποτε άλλο εκτός από εξειδίκευση, κατάρτιση και βαθιά γνώση του αντικειμένου του. Οι προυποθέσεις αντιθέτως είναι: Ξανθιά, γοητευτική, με πλούσιο στήθος και όμορφα πόδια.
12.                      Υπάρχουν Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι θεωρούν ότι ο λόγος που δεν επέρχεται συμβιβασμός στο Κυπριακό είναι η ανύπαρκτη αυτοκριτική 800.000 μετριοπαθών ανθρώπων και όχι μιας τεράστιας επεκτατικής κατοχικής δύναμης 75 εκατομμυριών που στις μέρες μας χρηματοδοτεί κατοχυρώμενα τη τρομοκρατία, με ιστορία γεμάτοι σφαγές, γενοκτονίες, λεηλασίες και ασελγείς θηριωδίες. Η φράση ‘’Η ιστορία διδάσκει’’ δυστυχώς για κάποιους είναι ψηλά γράμματα!
13.                       Αν επιτρεπόταν δια νόμου το κάπνισμα και η χρήση ναρκωτικών ουσιών (κατά το ολλανδικό πρότυπο) θα υπήρχε τόσο κολοσσιαία κατάχρηση απλά και μόνο επειδή είναι νόμιμα επιτρεπτό, που θα γινόμασταν ένας σύγχρονος ττεκές.